Onze 10de verjaardag met Bachs Magnificat

In het weekend van 7 en 8 oktober  vieren we onze 10de verjaardag, want onze eerste cantate in de Petruskerk klonk op 7 oktober 2007.

Dat doen we met twee uitvoeringen van Bachs feestelijke Magnificat: op de beide avonden van dat weekend om 19.30 uur in de Petruskerk. En ook dan beginnen we met het samen instuderen, van in dit geval delen van het Gloria waarmee het Magnificat wordt afgesloten. Nadere gegevens daarvoor volgen onmiddellijk na onze cantate van 10 september.

Reserveren is noodzakelijk want het aantal plaatsen is beperkt. Je kiest dan voor een van de avonden. Ga daarvoor naar: https://magnificat2017.eventbrite.nl
Als je er echt niet uitkomt, is het mogelijk om tussen 18.00 en 19.00 uur te bellen: 06-1455 0989.

Bach componeerde zijn Magnificat in 1723, zijn eerste jaar in Leipzig. Later (rond 1732) transponeerde hij het van het oorspronkelijke Es naar D, en bewerkte hij het nog op allerlei punten. In die latere vorm, met weglating van de aanvankelijk ingevoegde vier bewerkte kerstliederen, kon Bach zijn Magnificat bij veel verschillende feestelijke gelegenheden laten klinken. Het is een groots en veeleisend werk, voor solisten, een vijfstemmig (!) koor, en met inzet van alle voor Bach destijds beschikbare instrumenten (trompetten, pauken, fluiten, hobo's en oboi d'amore, fagot, strijkers en orgel). Het omvat niet minder dan 12 sterk uiteenlopende delen - maar die delen zijn uiterst geconcentreerd, waardoor het hele werk toch niet meer dan een goed half uur in beslag neemt. Kortom: muzikaal feest, dat we met elkaar gaan vieren!