Organisatie

Petruskerk met spandoek_0.jpg

De Stichting Bach Cantates Nijmegen heeft de culturele ANBI-status (voor uitvoerige informatie zie onderstaande pagina). Ook zijn we officieel erkend als partner in het Programma Cultuur en Erfgoed van de Provincie Gelderland. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door Fons Plasschaert (voorzitter), Ellen Kaspers (secretaris), Hans Prinsen (penningmeester), Bea van Zijll de Jong, en Cecilia Hennissen. Het jaarverslag over 2014 is te vinden op onderstaande bladzijde. Inlichtingen geeft Ellen Kaspers via bach.cantates.nijmegen@gmail.com .

De organisatie van de maandelijkse cantates wordt verzorgd door een aantal geweldige vrijwilligers, en door de vaste Werkgroep Bach Cantates, gevormd door Fons Plasschaert (voorzitter), Bea van Zijll de Jong (algehele coördinatie), Hans Prinsen (financiën), Henk Gols (tekst en uitleg), Charlotte Verhees (koor-coördinatie charlotte@de-c-sleutel.nl), Ellen Kaspers (secretaris), Cecilia Hennissen (orkestpartijen), Piet Koster (Petruskerk), Dieuwke van Haaften (cantate-maaltijd), en Wouter van Haaften (muzikale vormgeving).

Het koor is wisselend van samenstelling, en telt meestal zes sopranen, vijf alten, vijf tenoren, en vijf bassen. Criteria voor deelname: ruime koor-ervaring, eerder Bach gezongen, zelfstandig je partij instuderen, en aanwezigheid op de repetitie. Er is één koorrepetitie, op de dinsdagavond voorafgaand aan de zondag van de cantate, om 20.00 uur. Het voltallige koor is aanwezig en kent dan de noten. Op de zondagmiddag van de cantate worden koor, orkest en solisten bij elkaar gebracht. Aanvangstijd voor het koor is dan meestal 16.00 uur. Alle repetities zijn in de Petruskerk.

[ De website wordt gemaakt door Wouter van Haaften. ]