Uitvoering Bach Cantates in de Peteruskerk in Nijmegen

Laatste nieuws...
Het was een grote vreugde om op  zondag 13 juni  eindelijk weer een cantate te kunnen uitvoeren, de ontroerende BWV 125 die we zo vele malen hadden moeten uitstellen. En dat dan ook twee maal achter elkaar, met ventilatie tussendoor! Hoewel daarover nog geen zekerheid bestaat, hopen we in september de draad weer op te kunnen pakken in onze gebruikelijke vorm: met solisten, koor en orkest, en zonder beperking van het aantal aanwezigen. We starten het nieuwe seizoen dan met de feestelijke BWV 100.
N.B. Inschrijven is ook dan weer noodzakelijk. Zie de pagina "komende cantate" voor meer informatie. 

roosje

Sinds oktober 2007 wordt elke tweede zondag van de maand  om 19.30 uur een cantate van Bach uitgevoerd in de sfeervolle Petruskerk in de wijk Hees van Nijmegen (Schependomlaan 85). De cantates zijn inmiddels een vaste traditie geworden, en telkens weer zit de kerk vol met enthousiaste luisteraars die zich laten inspireren door de prachtige en ontroerende muziek van Johann Sebastian Bach.

Voel je van harte welkom, de toegang is vrij en je hoeft niet een bepaalde vorm van geloof te zijn toegedaan of veel verstand van muziek te hebben om ervan te kunnen genieten! En als je het leuk vindt, kan je het slotkoraal meezingen: dat wordt aan het begin kort ingestudeerd.

Een speciale plaats vooraan in de kerk is er altijd voor alle blinden en slechtzienden die de cantates zo trouw bezoeken. Mede voor hen is het slotkoraal nu al beschikbaar om te oefenen, zie de aparte pagina.

-  Wil je regelmatig de aankondiging van de nieuwe cantate ontvangen? Klik dan op informatie cantates.
-  Wil je vriend worden van de Bach-cantates? Dat zou geweldig fijn zijn. Meld je aan via het online aanmeldformulier!
-  Contact voor de blinden en slechtzienden is: Jeroen van Dijk,  06-5313 4822 of  jjpvandijk@icloud.com.

-  Wil je meedoen in koor of orkest of in de organisatie? Zie pagina organisatie hierboven.
-  Zie voor een impressie van een slotkoraal: http://youtu.be/0MGH0AIbE6U.
-  Voor de uitleg bij voorgaande cantates, zie de link Tekst en uitleg bovenaan deze bladzijde.

-  Zie ook onze privacy-verklaring.
-  Bezoek onze Facebook-pagina!