langdurige ondersteuning

Zou je de Bach-cantates voor langere tijd willen steunen? Dan is het slim om dat in een zg. schenkingsovereenkomst vast te leggen. Het grote voordeel: je kunt je gift volledig als aftrekpost opvoeren bij de aangifte inkomstenbelasting. Schenken met belastingvoordeel kan als je de cantates minimaal vijf jaar wil steunen met een vast bedrag. Zo wordt je schenking dus aanzienlijk voordeliger! 

Zo werkt het

  • Meld je aan als Vriend via het online aanmeldformulier (klik aan voor formulier).
  • Je legt in een schenkingsovereenkomst (klik aan voor formulier) vast dat je voor een periode van minimaal vijf jaar een bepaald bedrag schenkt.
  • Je bepaalt zelf of je liever jaarlijks of maandelijks doneert.
  • Je mag het jaarbedrag als aftrekpost opvoeren bij je belastingaangifte, omdat de Stichting Bach Cantates Nijmegen een ANBI-status heeft.
  • Je krijgt hierdoor, afhankelijk van je inkomen een fors deel van het bedrag terug.

Goed om te weten: het is niet meer nodig om via een notaris een akte af te sluiten. Je kunt de schenkingsovereenkomst direct met ons afsluiten. Deze overeenkomst heeft dezelfde status als de vroegere notariële akte en geeft recht op de giftenaftrek.

Leg je overwegingen voor aan onze penningmeester Bart Bossers <bach.cantates.nijmegen@gmail.com>, hij geeft je graag en geheel vrijblijvend advies.